Nieuws

Vrijwilligersnetwerk ‘2 uur voor corona’ biedt zorgprofessionals luisterend oor

Vrijwilligersnetwerk ‘2 uur voor corona’ biedt zorgprofessionals luisterend oor


Bij NIK Utrecht hoorden we uit verschillende hoeken dat zorgverleners die bij gezinnen in huis komen nu, behalve het reguliere werk, ook geconfronteerd worden met meer signalen van huiselijk geweld, eenzaamheid, angst en spanning in het gezin. Situaties waarin kinderen de dupe zijn, of dreigen te worden, en waar de hulpverleners een weg in moeten zien te vinden. Een weg waarvoor ze niet zijn opgeleid. 
Hierop hebben we in alle Netwerken Integrale Kindzorg een oproep gedaan aan rouw- en verliesbegeleiders en geestelijk verzorgers om vrijwillig maximaal 2 uur van hun tijd aan zorgverleners beschikbaar te stellen. Zo kunnen zij bij ervaren mensen - die weten wat het is om te luisteren, te counselen en in sommige gevallen te coachen - terecht waarmee ze kunnen praten, zodat ze weer door kunnen. 

Op deze oproep is zo goed gereageerd dat we nu een landelijk team van maar liefst 73 rouw- en verliesbegeleiders en geestelijk verzorgers hebben die klaar staan om vrijblijvend met zorgverleners in gesprek te gaan, mocht je daar behoefte toe voelen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Heel simpel. Heb je behoefte om even je hart te luchten? Neem dan contact op met Johannes Verheijden, coördinator NIK Utrecht via: 06 33 35 35 34, of via  j.verheijden@kinderpalliatief.nl. Vermeld in je mail: je woonplaats, wanneer je bereikbaar bent en op welk nummer. 
Johannes gaat dan voor je op zoek binnen het team vrijwilligers en brengt jullie met elkaar in contact. De afspraak is dat er of dezelfde dag nog of in elk geval binnen 24 uur contact met je wordt opgenomen.

Dus schroom niet en maak gebruik van dit mooie aanbod.

Met hartelijke groeten,
Namens het vrijwilligersnetwerk ‘2 uur voor corona’