Tips

Voor ouders en verzorgers is het belangrijk om zo nu en dan bij te kunnen tanken van de intensieve zorg. Dit is belangrijk, gezien de zorg vaak 7 dagen per week, 24 uur doorgaat en zowel fysiek als ook mentaal zwaar is. Op deze pagina zijn tips van ouders en experts te vinden die kunnen helpen bij het zoeken naar een geschikt logeeradres voor het kind (respijtzorg) of het plannen van een reis en het vinden van een gezellig en geschikt vakantieadres zodat het hele gezin op vakantie kan. 

Toegankelijke uitjes en vakantieadressen voor ernstig zieke kinderen
Toegankelijke uitjes en vakantieadressen voor ernstig zieke kinderen

Wanneer jouw kind ernstig ziek is, zijn uitstapjes met het gezin niet vanzelfsprekend. Als ouder kan je voor tips voor toegankelijke uitjes en vakantieadressen voor kinderen met een extra zorgvraag terecht op Kidsproofplus.nl. Je vindt er de leukste adresjes in Nederland waar kinderen uit de doelgroep tot 18 jaar terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltoegankelijke speeltuinen, rondleidingen met doventolken, restaurants die rekening houden met allergieën en prikkelarme voorstellingen. 

Link: https://www.kidsproofplus.nl/nl

- Tekst inklappen
Aangepaste accommodaties, vakantiewoningen, campings en meer
Aangepaste accommodaties, vakantiewoningen, campings en meer

Heeft jouw kind een chronische ziekte of een aandoening? Het Ouderkompas is speciaal bedoeld voor alle ouders die vanwege de zorg voor hun kind regelmatig in het ziekenhuis komen en geeft ook informatie over wanneer je met een kind dat extra zorg nodig heeft op vakantie wil. Op de website van Het Ouderkompas staan handige links naar websites van aangepaste accommodaties, vakantiewoningen en campings en vakantiedagopvang zoals ‘Stichting Wigwam’, ‘Handicamping’ en ‘Wielewaal’. 

https://hetouderkompas.nl/vrije-tijd-en-sociale-contacten/vakantie

- Tekst inklappen
Tips en checklist voor het overdragen van de zorg
Tips en checklist voor het overdragen van de zorg

Draag je als mantelzorger de zorg tijdelijk over aan een ander? Dan spelen er mogelijk vragen door je hoofd als ‘zal het wel goed gaan?’ of ‘wat moet ik allemaal regelen?’. Hieronder vind je tips die je bij de overdracht kunnen helpen. 

Link: https://mantelzorg.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/delen-van-de-zorg/vervangende-zorg-voor-mantelzorgers-respijtzorg/tips-voor-het-overdragen-van-de-zorg 

Link naar checklist bij het tijdelijk overdragen van de zorg van jouw kind: https://backend.mantelzorg.nl/app/uploads/2020/05/Checklist_overdragen_zorg_kind_1560420327.pdf

- Tekst inklappen
12