Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost

Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost

Heb je hulp nodig bij het organiseren van de zorg voor je ernstig zieke kind? Of bij het vinden van de best passende zorg? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Noordoost helpt je graag! NIK is een netwerk van ervaren (zorg)professionals. Samen zorgen we ervoor dat je de hulp krijgt waar jouw gezin behoefte aan heeft, nu en later. Niet alleen voor je zieke kind, ook voor jezelf, je partner en broertjes & zusjes. Lees meer

Bel gerust!

Wegwijzer

Wegwijzer

Ben je op zoek naar tips, informatie over geld & regels en verschillende hulploketten in de complexe zorgwereld? De wegwijzer geeft je overzicht.


Wegwijzer
Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Hoe ervaren ouders de zorg voor hun ernstig en ongeneeslijk zieke kind? Op kindzorgervaring.nl lees je hun verhalen.


Kindzorgervaring.nl

Begeleiding thuis bij levensvragen?

 

Als je hoort dat je kind, broer of zus een ongeneeslijke ziekte of aandoening heeft, is er onzekerheid over het nu en straks. Voor al die vragen is er nu begeleiding!


Lees meer

Ervaringen van ouders met NIK Noordoost

Het is echt fijn dat jullie ons helpen de ondersteuning te krijgen die we nodig hebben. De expertise, betrokkenheid en vasthoudendheid van NIK Noordoost heeft ons veel rust gebracht.

- Mariateresa en Michele, ouders van Sofia

Had ik maar eerder geweten dat jullie bestaan, dat had ons gezin een hoop stress gescheeld. 

- Robbrecht en Caecilia, ouders van Jenny

Heb je ook hulp nodig?

Heb je een specifieke vraag over de zorg voor je kind? Heb je hulp nodig bij het organiseren van zorg of ben je gewoon op zoek naar een luisterend oor? Netwerkcoördinator Johannes Verheijden helpt je graag! NIK Noordoost is een van de zeven regionale Netwerken in Nederland. Dus, waar je ook woont, wij zijn er samen voor jou! Wil je weten of NIK Noordoost de juiste regio voor je is, kijk dan naar ons werkgebied.


Contact Maarten
Netwerkcoördinator Johannes Verheijden

Netwerkcoördinator Johannes Verheijden

Netwerkpartners NIK Noordoost

Netwerkpartners NIK Noordoost

NIK is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines o.a.:

 • Ziekenhuizen
 • Huisartsen
 • Artsen voor verstandelijk gehandicapten
 • Paramedici
 • Kinderthuiszorg organistaties
 • Verpleegkundig kinderdagverblijven en kinderzorghuizen
 • Maatschappelijk werkers
 • Rouw- en verliestherapeuten en geestelijk verzorgers
 • Vrijwilligersorganisaties
 • Het onderwijs
 • Het Centrum Jeugd en Gezin

Meer info over netwerkpartners

Samenwerking met Kinder Comfort Team Groningen

Het Kinder Comfort Team (KCT) van het UMC Groningen is er voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening. Het vervult een belangrijke rol in Groningen, Fryslân, Drenthe en Overijssel. De zorg van het KCT is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, aansluitend bij de behoeften en mogelijkheden van het kind en het gezin. Het KCT regelt, organiseert en monitort de zorg rondom kind en gezin en is een vast aanspreekpunt. Het heeft een spilfunctie bij het afstemmen van zorg en informatie tussen ziekenhuis, huisarts, thuiszorg en andere betrokken hulpverleners.

Samenwerking met Kinder Comfort Team Groningen

Kom ook naar het middagsymposium ‘Hun leven, onze zorg’ op 20 april 2023.

Kom ook naar het middagsymposium ‘Hun leven, onze zorg’ op 20 april 2023.

Veel kinderen hebben na het ziekenhuis ook nog onze zorg en ondersteuning nodig. Soms kort, soms langdurig, soms altijd. Zorg en ondersteuning die aansluiten bij hun behoeftes. Op medisch gebied, maar ook op alle andere terreinen van het leven. Buiten het ziekenhuis moeten deze kinderen hun eigen leven zo goed mogelijk kunnen leiden. Zijzelf, maar ook hun ouders, broers en zussen. Waarbij kind en gezin zelf de regie hebben. 

Samenwerken is nodig 
Maar: dat lukt alleen als we allemaal bijdragen. Kinderartsen en kinderverpleegkundigen, binnen en buiten het ziekenhuis. Maar ook beleidmakers en zorgbestuurders. En professionals bij gemeenten, in scholen en bij de sportclub.

Ervaringsverhalen 
Luister vooral naar de ervaringsverhalen van gezinnen en collega’s. Zodat je weet hoe jij het verschil kunt maken in hun leven.

Ben jij erbij?
Laat je op 20 april 2023 bijpraten door topsprekers, maak kennis met de nieuwste praktische tools en ontdek inspirerende voorbeelden. 


Meer info & aanmelden

Deel je ervaring, help andere ouders!

Ervaringen

Deel je ervaring!

Wij hebben je hulp nodig! Door je verhaal en ervaringen in de zorg voor je ernstig zieke kind te delen in de ervaringsmeter op kindzorgervaring.nl, draag je bij aan het verbeteren van de kinderpalliatieve zorg in Nederland. Help je mee?

 

Deel je ervaring


Lees de verhalen


Nieuws

Uitnodiging inspiratieavond met theatervoorstelling ‘Het zal je kind maar wezen’
communicatie
/ Categorieën: Nieuws

Uitnodiging inspiratieavond met theatervoorstelling ‘Het zal je kind maar wezen’

 

De Netwerken Integrale Kindzorg organiseren samen met Marcel van Zanten (rouw- en verliestherapeut en ervaringsdeskundige) de inspiratieavond ‘Het zal je kind maar wezen’. Een avond voor professionals over de begeleiding van ouders met een kind met een aandoening. De inspiratieavond zal plaatsvinden op dinsdag 19 april (regio zuid), donderdag 30 juni (regio midden) en dinsdag 27 september (regio noord).

Theater, theorie, en handvatten voor begeleiding
Een mooie avond met theater (uitgevoerd door professionals én ervaringsdeskundigen), het uitwisselen van verhalen, theorie als kapstok en handvatten voor de begeleiding van gezinnen met een ernstig ziek kind. Met muziek van Jacqueline Duynstee en acteerwerk van Judith Wijnen.

Theatervoorstelling over de reis van ouders en kind
Een ouderpaar ontdekt dat hun kind iets heeft. Na lang wachten en vele onderzoeken volgt de diagnose Cowden of Bunayhan Riley. Een spontane genmutatie. Een zeldzaam syndroom. Vanaf zijn geboorte is alles anders. Deze theatervoorstelling neemt je mee in de reis van ouders en kind. Je maakt kennis met hun relatie en hoe het leven in teken staat van hun kind. Hoe ze liefhebben, knokken, voelen, rouwen, breken en elkaar herontdekken. Hoe alles anders is en hoe anders zij zijn. Familie, scholen, rechtbank, dokter, proefjes, rekensommen, geld, Wajong, bewindvoering, ziekenhuizen, begeleiding, roem seksualiteit, intimiteit en eenzaamheid. Teveel en te weinig. Een groeiende beperking helend in het bestaan.

Deelnemen
Het is nu mogelijk om je aan te melden voor de inspiratieavond op dinsdag 19 april van 18.00 tot 21.30 uur in het Van der Valk Hotel in Eindhoven. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via deze aanmeldingslink. Toegang is kosteloos. Accreditatiepunten zijn aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V en bij Registerplein.

Houd onze website en social media in de gaten voor de locatie en aanmeldingslink van de inspiratieavond op 30 juni (regio midden) en 27 september (regio noord).

Previous Article 2021 was een goed jaar voor NIK Noordoost
Print
527 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling

Login of registreer om commentaar toe te voegen.


Meer informatie?

Websites

Praktische informatie en concrete handreikingen om moed, energie en mooie momenten te kunnen vasthouden on een moeilijke tijd en als het afscheid dichterbij komt. Bekijk de websites Hou me vast, Vergeet me niet en Ik mis je.

logo-hou-me-vastlogo-vergeet-me-nietlogo-ikmisje

"Wat als je kind ongeneeslijk ziek is?"

Een themaboekje over palliatieve zorg voor kinderen en hun gezin. Voor meer informatie over het bestelling van het themaboekje kun je contact opnemen met Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

 

Stuur bericht

NIK_Boekje_watalsjekindongeneeselijkziekis_2019