Nieuws

Even voorstellen: Elsbeth Rispens, de nieuwe netwerkcoördinator van NIK Noordoost

Even voorstellen: Elsbeth Rispens, de nieuwe netwerkcoördinator van NIK Noordoost

Mijn naam is Elsbeth Rispens-Mud. Ik ben 51 jaar en getrouwd met Robin. Samen hebben wij drie kinderen en we wonen in Gorredijk. Veel van mijn vrijetijd gaat op aan zwemmen, fietsen, hardlopen en in de weekenden een Triathlon of duathlon, een geweldige sport om te beoefenen!
 

Werkzaamheden afgelopen jaren
In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de zorg. Van werkzaam zijn in een algemeen ziekenhuis, naar werken bij de GGD als sociaal verpleegkundige. Daarnaast ben ik oprichter en coördinator van stichting ZaZazorg. Via deze stichting worden vrijwilligers ingezet bij gezinnen met een ernstig ziek kind, in Friesland. In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar de wijkverpleging. Ik heb hierbinnen onder andere gewerkt als beleidsmedewerker, project medewerker en wijkverpleegkundige. Ook heb ik het V&VN ambassadeurstraject voor wijkverpleegkunde gevolgd. Als ambassadeur heb ik mee mogen denken over en meegewerkt aan landelijke, provinciale en interne vraagstukken rondom wijkverpleging.
 

Waarom ben ik netwerkcoördinator geworden?

Door mijn werk als coördinator bij ZaZazorg kwam ik in contact met gezinnen met een ernstig ziek kind. Het viel mij op dat deze gezinnen veel zelf moesten regelen en er heel veel op hen afkomt, naast de zorg voor het zieke kind en de zorg voor de andere kinderen. Mijn vraag aan deze gezinnen was dan ook iedere keer wie coördineert of ondersteunt je hierin? Het antwoord was altijd: ‘wijzelf’. Dit kan en moet anders, dacht ik. Toen de vacature voor netwerkcoördinator voorbij kwam was dit mijn kans om hieraan te werken. Samen met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg wil ik er vanuit NIK Noordoost voor zorgen dat deze gezinnen er niet alleen voor staan! Dat ze iemand naast zich hebben die meekijkt, meedenkt en meedoet en die ze in contact kan brengen met de juiste personen. Korte lijnen en zo weinig mogelijk ruis. Ik vind het belangrijk dat gezinnen in een bijzondere en zware periode tijd hebben voor elkaar.

 

Al gestart
Per 1 oktober 2018 ben ik gestart als netwerkcoördinator Noordoost en kan ik al mijn ervaring inzetten. In samenwerking de kwaliteit en organisatie van zorg voor gezinnen met een ernstig ziek kind verbeteren, daar ga ik voor en dat is wat ik deze gezinnen enorm gun!

 

Meer weten? U kunt mij mailen: e.rispens@kinderpalliatief.nl

Blijf op de hoogte!

Lees over de laatste ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

De NIK zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

logo groot